Élet elleni bűncselekmények

18+

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

„Ha elköhögtem magam, rögtön gyógyszert hoztak” – magyar halálraítéltek, akik megmenekültek

„Ha elköhögtem magam, rögtön gyógyszert hoztak” – magyar halálraítéltek, akik megmenekültek
2021. április 28. 19:00 | Szerző: Dulai Péter

„A mindenkit megborzongató halálnemről, a kivégzésről szólt Frei Tamás két legutóbbi műsora a TV 1-en. A januári filmben olyan magyar halálraítéltek szólaltak meg, akik a halálbüntetés eltörlése folytán megmenekültek a kivégzéstől, a februári műsorban pedig amerikai halálraítéltek nyilatkoztak, közvetlenül a kivégzésük előtt” – írta az Ez a Hét 1998 telén az alábbi riportról, amelyet a YouTube-on tettem közzé négy részben. 

Az elsőben megszólal Kardos Aladár, aki huszonévesen, sorkatonaként megölt egy 11 éves kislányt.

A gyerek 1988. május 5-én osztálykirándulásról tért haza, de mivel lekéste az esti, Máhomfa-Lenti felé tartó buszt, egyedül, gyalog indult haza. Nem messze az otthonától egy motorkerékpáros, eltávozáson lévő sorkatona érte utol a kislányt. Ő volt Kardos Aladár. Berángatta egy bokros területre, megfojtotta, majd ránehezedett, 20 különböző sérülést, töréseket találtak az áldozat testén. A férfi a holttestet lemeztelenítette, majd egy patakba dobta. A bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettében találta bűnösnek. Akkor kötél általi halálra ítélték, de mivel nem sokkal később eltörölték Magyarországon a halálbüntetést, életfogytiglant kapott. Ez a gyakorlatban úgy valósult meg, hogy 20 évet töltött el a szegedi Csillagban, majd 2008-ban szabadult. Kardos neve 2018 őszén újra előkerült, miután gázfegyverrel arcon lőtte egy szombathelyi dohánybolt alkalmazottját.

Még az első részben kezdi, aztán a másodikban folytatja Fodros Tibor, aki 1981-ben társával agyonvert egy nőt a Váci utcában. 

„Az áldozat: Floszmann Erzsébet, 60 éves, Váci utca 67. szám alatti lakos, nádazó-gyékényező kisiparos, akinek az utcára nyíló lakása egyben az üzlete is, műhelye is. A világ felé nagyon szerény körülmények között él, valójában igen gazdag” – írta a gyilkosságról 1983-ban az Igaz Szó. Fodrost jogerősen is halálra ítélték, de kegyelmet (életfogytiglani fegyházat) kapott. Ne feledjük, húsz évvel ezelőtti felvételekről van szó, ebben a korban még úgymond semmi sem volt szent. Ma már elképzelhetetlen lenne, hogy egy ilyen brutális gyilkosságról helyszíni felvételeket vágjanak be. 

A második részben feltűnik még Lakatos Tibor, aki „szárazon gyilkolt”. Ez azt jelenti, hogy társaival puszta kézzel vertek agyon valakit Hajdú-Bihar Megyében. „...már többször került összeütközésbe a törvénnyel, legutolsó büntetéséből 1987. júniusában szabadult. Vadász Dezső szintén többször állt már bíróság előtt, Vadász Sándor büntetlen előéletű. Tavaly július 6-án együtt italoztak Hajdúhadháztégláson, majd lopni indultak. Lakatos jól ismerte a 67 éves Sőrés Józsefet. A három férfi behatolt az idős ember tanyájába, s az épületben értékek után kutatott, ám mindössze 40-50 forintot, némi élelmet és pálinkát talált. Sőrés a szőlőskertben aludt, s közben felébredt és bement a házba. Rögtön megtámadták, s durván bántalmazták. Egyikük az idős férfi mellkasára is rátaposott, így annak összes bordája eltörött. Lakatos ezt követően egy asztalkendőt csavart a nyakára. Sőrés halálát súlyos sérülése: ellenére fulladás okozta. Az orvosszakértő szerint az idős férfi rendkívüli kínok közepette halt meg. Lakatos Sándor kegyelmet kért az Elnöki Tanácstól. (MTI, 1988 novembere)   

A 3-4. részről (itt és itt) nem nagyon ejtenék szót. Egyrészt itt már Egyesült Államokbeli gyilkosokkal foglalkozik a szerző, másrészt ezek már rendkívül ízléstelenek. A nyakamat tenném rá, hogy ha a műsor készítői még a kivégzetteket is kiásták volna a földből, ha kapnak rá engedélyt. 




Kapcsolódó cikkek

© Powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu | Bejelentkezés